FELHÍVÁS 4 - Munkalehetőségek országszerte!

Közzététel: 2013. október 24.

Felhívásunkat lentebb, az alábbi címek szerint olvashatják:

 1. Eleink már kitalálták a gazdaságszervezés bevált, magyar módszerét
 2. Teljes önellátás a célunk
 3. Munkahely teremtés
 1. Élelmiszer önellátással
 2. Ipari önellátással
 3. Szolgáltatási önellátással
 4. Energia önellátással
 1. Gazdasági térség fejlesztési rendszer
80x60

1. Eleink már kitalálták a gazdaságszervezés bevált, magyar módszerét. A történelmet kell jól ismernünk ahhoz, hogy jövőnk építésénél kijelölhessük a helyes utat. Az önszerveződés és a kalákában végzett munka az Árpádok korában olyan fejlett vízgazdálkodási, mezőgazdasági termelési tevékenységet hozott létre, mely a Kárpát medence Magyarországát Európa egyik vezető gazdasági hatalmává tette. A fokgazdálkodás, vagyis a 3-as csatornás vízgazdálkodás, az árasztásos öntözéses földművelés, melyről a www.arpadviz.hu honlapon olvashatunk, egyúttal az árvízvédelmet is biztosította. Az ipari jellegű termelés is példás volt. Hunyadi Mátyás uralkodása idején szállították Kocs községből az egész kontinensre azt a hintó fajtát, mely több nyelvben is megteremtette a személyszállító jármű nevét (kocsi, kutche stb.) A török hódoltsággal, az ország három részre szakadásával az egységes gazdálkodás megszakadt, ez is része volt a gazdasági leépülésnek. A következő gazdasági csoda Trianon után következett. A nyersanyag forrásaitól megfosztott országot az önszerveződéssel létrehozott Hangya Szövetkezetek állították talpra. Most ismét hasonló helyzetbe kerültünk, termelőeszközeinktől, piacainktól megfosztva kell újjáépítenünk gazdaságunkat. Hitelfelvétel, külső segítség nélkül is van erre lehetőségünk – önszerveződéssel! Erre kínáljuk megoldásainkat.

2. Teljes önellátás a célunk. Az önellátás szót hallván sokaknak az jut eszébe: vonulj ki a pusztába, termelj zöldséget, tarts kecskét! Vajon kinek az érdeke az, hogy a nyomtatott és az elektronikus sajtó csak magába forduló embereknek, a világból magukat kirekesztő kis csoportoknak láttassa a globalizációtól megválni kívánókat?

Az önellátás fajtája lehet: élelmiszer önellátás, ipari önellátás, szolgáltatási önellátás, és energia önellátás.

Az önellátás mértékét a saját termelésből és idegen termelésből eredő felhasználásunk arányával határozhatjuk meg egyéni, közösségi és nemzeti szinten is. Egy közösség vezetője – pl. a polgármester – az intézmények ellátásának vizsgálatánál konkrét számadatokkal meg tudja határozni ezt a mértéket, és megalapozott döntést hozhat a további fejlesztéseknél.

Az önellátás fajtáit tekintve kínálunk lehetőségeket.

A. Munkahely teremtés élelmiszer önellátással. Saját példánkat tekintve, környékünket nem mondhatjuk szerencsésnek a kialakult földtulajdon szerkezet miatt. Lehetőségünk, hogy a zártkerti ingatlan, és kiskert tulajdonosokat is bevonjuk a rendszerbe. Tavasszal kertészeti termékek házhoz szállítását fogjuk végezni, a termést átvesszük, illetve a csereberélést közvetítjük elektromos teherszállító járműveinkkel.

B. Munkahely teremtés ipari önellátással. Járműveink úgy lettek tervezve, hogy mennél egyszerűbb eszközökkel előállíthatók legyenek. Önszerveződő gyártói körök végzik az alkatrész gyártást, az összeszerelés, beüzemelés, szervizelés a felhasználóhoz közel történik, így a legkisebb faluban is munkahelyet teremthetünk beruházási igény nélkül. Az érdeklődőknek itt figyelmébe ajánljuk honlapunk „Pályázatok” oldalát. További ipari termékek gyártását is szervezzük.

C. Munkahely teremtés szolgáltatási önellátással. Magyar termékek házhoz szállító hálózatát szervezzük, erről szintén lehet honlapunkon olvasni. Pályázati kiírásunk szerint olyan szolgáltatások is elindíthatók járműveinkkel, melyekhez a gépjármű drága, a kerékpár és a robogó pedig nem alkalmas. A szociális ellátások nagy része is ide sorolható.

D. Munkahely teremtés energia önellátással. Itt nem akarunk elhamarkodott ígéreteket tenni, hamarosan előállunk kínálatunkkal.

Lehetőséget kínálunk tehát országszerte magánszemélyeknek, kisiparosoknak, kisvállalkozóknak. Gazdasági térség fejlesztési rendszert is tudunk ajánlani. Akár egy község önkormányzata is indíthatja a programot. Annak, aki hozzánk fordul, minden bizonnyal tudunk ajánlani megoldást.

Kapcsolat: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

FELHÍVÁS 3

Közzététel: 2013. augusztus 8.
PR_hirdetes
 


Hirdetésünk
a Magyarok Vásárterében:


pksz_m_vasartere

FELHÍVÁS 2

Közzététel: 2013. március 29.

„Jót tenni jó!”

Böjte Csaba testvér szavait idézve köszönjük meg az adakozóknak, hogy segítségükkel átadhattuk karitatív célokra, az adományszállító járművünket Pápán. (http://veol.hu/papa/akkumobil-a-plebanianak-1537296)

Most még nagyobb közösség, a kárpátaljai magyarság javára szeretnénk kérni a segítséget.Járműveinkre Uniós jogvédelmet szereztünk. További országokra ez már csak áprilisban terjeszthető ki. Kárpátalján is alakulnak gyártói kapcsolataink, de közös jellemzőnk a jelenlegi pénztelenség. Kárpátaljáról a fiatalok elvándorlása nagymértékű a munkalehetőség hiánya miatt. Szeretnénk, ha magyar testvéreink ott is szervezhetnék a járműgyártó-köröket, partnerként részt vehetnének munkánkban. Számukra Ukrajna hatalmas piacot jelenthetne, erősödne gazdasági erejük, a közös munka pedig tovább éltetné a helyi magyar közösségeket.

Az ipari jogvédelemhez mintegy 400.000 Ft-ra van szükség. Közös terveink megvalósításához lehetőséget ajánlunk az adományok összegyűjtése mellett, hogy 10.000.- Ft névértékű szövetkezeti részjegyet vásárolhassanak. Legyenek ezzel részesei a Kárpát-medencei önellátás szervezésének, és szövetkezetünk majdani sikereinek!

A pénzadomány összegét, illetve a részjegyvásárlás összegét az alábbi számlaszámra utalhatják „Kárpátalja” vagy „Részjegy jegyzés” megjegyzéssel. A részjegy jegyzéshez szükséges adatokat: név, cím, telefonszám e-mailben, vagy postán kérjük az utalással párhuzamosan. Részjegy jegyzést csak most, és korlátozott darabszámban, az utalások sorrendjében fogadhatunk el, 2013. május 1. határidővel.

Pannon Korona Szövetkezet

9011 Győr, Körtér u. 80.

OTP 11737007-20742030

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

www.pannonkoronabolt.hu

elektromos_ugyes__okos_kicsi

 

„Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,

Hiszek egy isteni örök igazságban,

Hiszek Magyarország feltámadásában”

 


 

FELHÍVÁS 1

Közzététel: 2012. december 1.

Kedves Címzettek!

Az adventi időszakban a lélek az igazi értékek felé fordul, gondolatainkban előtérbe kerül egymás segítése, az adakozás. Eléggé változatos, hogy az adományok milyen arányban érnek célba:

 • Az „adományvonalak” telefonszámának hívása esetén a telefonszámlánkra terhelt összeg töredéke jut el a rászorulókhoz.
 • A beszámolóikban közzétett adatok alapján az országos segélyszervezetek 40-60 %-os hatékonysággal dolgoznak.
 • A helyi adományokról mondható az el, hogy teljes mértékben eljut a szükséget szenvedőkhöz.


A szegénység növekedésével országszerte felerősödött a keresztény közösségek helyi karitatív szerepe. Felmérik, hogy a lakóközösségben kik a rászorulók, gyűjtik, és felekezeti különbségtétel nélkül átadják nekik az adományokat. Több városban is arról számolnak be, hogy a jószándék megvan, a gondot inkább az adományok eljuttatása jelenti. Gépkocsival ez sokba kerül, a kerékpár pedig nem alkalmas nagyobb tárgyak szállítására.

Szövetkezetünk újfajta, környezetbarát járművek gyártását szervezi, ezzel országszerte munkahelyeket kívánunk teremteni. Honlapunkon erről bővebben lehet olvasni: www.pannonkoronabolt.hu

A pápai Szent Anna plébánia karitatív szolgálatában résztvevők odaadó, figyelmes munkája sokat jelent a nagyarányú munkanélküliséggel sújtott város szegényeinek. Vezetőjük, Ferenc atya elmondta, sokkal többet is tudnának segíteni. Az igazán szegények szemérmesek. Hozzájuk is el tudnák juttatni a rendszeresen felajánlott maradék bolti pékárut, vagy a más családoknál feleslegessé vált, de még használható ruhaneműt, háztartási eszközöket olcsó üzemeltetésű szállító eszközzel.

Jármű fejlesztő csapatunk pápai, ők felajánlották, hogy összeszerelnek egy járművet, melyet átadnánk karitatív szállítás céljára. Fiatal szövetkezetünknek a gyártásszervezés kiadásai miatt nincs lehetősége arra, hogy az alkatrészeket önerőből megvásárolja. Mindenki önkéntes alapon, munka mellett dolgozik az ügyön, idejét és saját anyagi erejét sem kímélve. Ezért döntöttünk úgy, hogy sokakat bevonva gyűjtjük össze az adományokat, ezáltal Ferenc atyáék megkaphassák ezt a környezetbarát, elektromos szállítóeszközt, karitatív tevékenységük segítésére. Mintegy 200.000 Ft összértékű járműalkatrész képezi az anyagköltséget. Jó lenne, ha ennek legalább a fele összejönne, mert a szövetkezetünkben is gyűjtve, a jó szándék bizonyságaként, a hiányzó összeget kipótoljuk.

Közösségben, közös akaratban nincs lehetetlen! Így Pápán lehetőség teremtődik arra, hogy a helyi segítőkészség még jobban kibontakozzon. A járművel akár háztartási gépek, kisebb bútorok is eljuthatnak a rászorulókhoz. A tapasztalatok más városokban is hasznosíthatók lesznek.

Adományaikat eljuttathatják számlaszámunkra: OTP 11737007-20742030
Vagy postai úton címünkre: Pannon Korona Szövetkezet, 9011 Győr, Körtér u. 80.

Kérésünk tehát: Segítsünk együtt eredményesebben! Adakozzunk hatékonyan!

A Pannon Korona Szövetkezet csapata

osszefogassal


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felhívás a FaceBook-on:

Ezúton szeretnénk megköszönni az adományozóknak adományaikat, amellyel lehetővé fog válni ez a nemes ügy, Ferenc atyáknak lesz adományszállító járműve Pápán, amely reményeink szerint a keresztyén felekezetek közötti közös karitatív munkát is lehetővé teszi, ezzel az ökumenében, a helyi közösségszervezésben is példát mutathat Pápa. :)

Köszönjük mégegyszer:

- "Minden magyar felelős minden magyarért" - nak,

- Téti adományozónknak,

- Zalaegerszegi adományozónknak.

 

jarmu_plakat_kicsi


 

PKSZ 1. pályázat – Adjunk nevet járművünknek!


A Pannon Korona Szövetkezet – a nemzeti önellátás megteremtését elősegítve – pályázatokat hirdet egy magyar fejlesztésű környezetbarát járműcsalád gyártásának elősegítésére.

Jelen pályázat azt célozza, hogy találó nevet adhassunk járműveinknek.

A formatervekre Európai Uniós jogvédelemmel rendelkezünk. A járműcsalád tulajdonságai:

 • Elektromos hajtású háromkerekű járműveink mozgása pedállal is segíthető, ezért olcsó és takarékos közlekedési- és szállítóeszközök.
 • A KRESZ szerint kerékpárként vehetnek részt a forgalomban.
 • Burkolatuk az utazót az esőtől-széltől védik. Négy évszakos járművek.
 • Személyszállító kivitele gyermek utánfutóval kiegészítve elszállítja az egész családot. Ennek 50 literesnél nagyobb, zárható, esővédett csomagtartója van.
 • Teherszállítóként nyitott platós és zárt kocsiszekrényes változatban is készül, a helyi kisteherszállítás, piacozás igényeinek megfelelően.
 • Mindegyik kivitelben vontathatnak könnyű utánfutót.

A járműcsaládnak legtalálóbb márkanevet beküldőt 50.000,- Ft értékű szövetkezeti részjeggyel jutalmazzuk - de várjuk a járműcsalád tagjainak is a névajánlásokat a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre.

 


 

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS!

PKSZ 2. pályázat – Pénzügyi befektetés a jövőbe!

A Pannon Korona Szövetkezet – a nemzeti önellátás megteremtését elősegítve – pályázatokat hirdet egy magyar fejlesztésű környezetbarát járműcsalád gyártásának elősegítésére.

Jelen pályázat a gyártás gazdasági feltételeinek bővítését célozza.

A járműgyártás előkészítését a piackutatás eredményének ismeretében kezdtük meg, amely visszaigazolta a kerékpár és a személygépkocsik/furgonok közötti betöltetlen szegmensre feltételezett jármű igényt. Személyszállító és kisteherszállító kivitelben készített járműveinkre megrendeléseink vannak. A formatervekre kizárólagos joggal, Európai Uniós jogvédelemmel rendelkezünk. A kiviteli tervek úgy készültek, hogy a gyártást bankhitel és nagyértékű beruházás nélkül, kisiparosok, kis- és középvállalkozók együttműködésével megvalósíthassuk. A saját gyártás mellett Kárpát-medencei gyártó körök megszervezésével megrendelést és munkát viszünk olyan területekre, ahova egyébként ipar és szolgáltatás nem települ.

A következőket ajánljuk:

- Legyen az Üzlettársunk! Jegyezzen szövetkezeti részjegyet, ezáltal legyen részese sikerünknek!

- Ha nem bízik a bankokban és megnyerőbb az Ön számára az, hogy pénzét egy időre céljaink megvalósítását segíteni kölcsönadja, örömmel fogadjuk. (A törvények szerint kamatot nem adhatunk.)

- Amennyiben önzetlenül kívánja támogatni a gyártói körök szervezését, honfitársaink munkához jutását, adományát nevükben örömmel fogadjuk.

Szíves érdeklődését a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen várjuk.

 


 

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS!

PKSZ 3. pályázat – Legyen az Üzlettársunk/Munkatársunk!

A Pannon Korona Szövetkezet – a nemzeti önellátás megteremtését elősegítve – pályázatokat hirdet egy magyar fejlesztésű környezetbarát járműcsalád gyártásának elősegítésére.

Jelen pályázat a gyártás bővítését célozza. A tevékenységek ellátásához magánszemélyek, kisiparosok, kis- és középvállalkozók jelentkezését várjuk.

A járműgyártás előkészítését a piackutatás eredményének ismeretében kezdtük meg, amely visszaigazolta a kerékpár és a személygépkocsik/furgonok közötti betöltetlen szegmensre feltételezett jármű igényt. Személyszállító és kisteherszállító kivitelben készített járműveinkre megrendeléseink vannak. A formatervekre kizárólagos joggal, Európai Uniós jogvédelemmel rendelkezünk, és biztosítjuk a termelés és értékesítés felügyeletét. A kiviteli tervek úgy készültek, hogy a gyártást bankhitel és nagyértékű beruházás nélkül, kisiparosok, kis- és középvállalkozók együttműködésével megvalósíthassuk. A saját gyártás mellett Kárpát-medencei gyártó körök megszervezésével megrendelést és munkát viszünk olyan területekre, ahova egyébként ipar és szolgáltatás nem települ. Felhívjuk tehát az érdeklődőket, szervezzék meg gyártói körüket, hogy elláthassák kistérségüket!

A gyártáshoz, forgalmazáshoz szükséges egyes tevékenységek arányai, a szükséges minimális szerszám- és gépigények a következők:

27 % - fém darabolás, hegesztés, megmunkálás – Gyorsvágó, CO hegesztő, sarokköszörű.

3 % - fa megmunkálás - hosszgyalu

5 % - fém festés

2 % - fémlemez megmunkálás – hajlító, vágó, kézifúró

10 % - műanyag megmunkálás – fordulatszabályozós dekopír fűrész, kézifúró

5 % - kárpitos munka

8 % - elektromos szerelés

35 % - összeszerelés – kézifúró, csavarbehajtó, pillanatforrasztó

5 % - eladáshoz a vásárló betanítása a vezetésre

Az összeszerelő és eladó tevékenységre egyénileg, magánszemélyként is lehet jelentkezni, feltétel az autószerelői, gépszerelői, mezőgazdasági gépszerelői (vagy egyeztetés szerint egyéb) végzettség vagy kerékpárszerelésben megszerzett gyakorlat.

Kiemelten támogatjuk a hátrányos helyzetű térségekből, a falvakból érkező, illetve a fiatalok helyben maradását elősegítő pályázatokat. Előnyt jelent, ha a gyártói kör a helyi önellátáshoz is kapcsolódik, illetve a helyi önellátás szervezésében is részt vesz. A pályázathoz, kérjük, mellékeljék a következők valamelyikének ajánlását: MSZ, Baranta Szövetség, Kurultáj szervezők, Magyar Családellátó.

A pályázat formája kötetlen, de gyártói köröknél a résztvevők adatait, tevékenységi körét, valamint a megválasztott felelős kapcsolattartót is kérjük megjelölni.

Szíves érdeklődését a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen várjuk.

 


 

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS!

PKSZ 4. pályázat – Pályázzunk együtt!

A Pannon Korona Szövetkezet – a nemzeti önellátás megteremtését elősegítve – pályázatokat hirdet egy magyar fejlesztésű környezetbarát járműcsalád gyártásának elősegítésére.

Jelen pályázat a gyártás és a felhasználás bővítését célozza. Önkormányzatok, kisiparosok, kis- és középvállalkozók jelentkezését várjuk, hogy együttesen célozhassunk meg kormányzati, illetve megyei pályázati kiírásokat.

A járműgyártás előkészítését a piackutatás eredményének ismeretében kezdtük meg, amely visszaigazolta a kerékpár és a személygépkocsik/furgonok közötti betöltetlen szegmensre feltételezett jármű igényt. Személyszállító és kisteherszállító kivitelben készített járműveinkre megrendeléseink vannak. A formatervekre kizárólagos joggal, Európai Uniós jogvédelemmel rendelkezünk. A kiviteli tervek úgy készültek, hogy a gyártást bankhitel és nagyértékű beruházás nélkül, kisiparosok, kis- és középvállalkozók együttműködésével megvalósíthassuk. A saját gyártás mellett Kárpát-medencei gyártó körök megszervezésével megrendelést és munkát viszünk olyan területekre, ahova egyébként ipar és szolgáltatás nem települ.

Felhívjuk tehát az érdeklődőket, mérjék fel a lehetőségeket és tájékoztassanak, milyen pályázaton tudnánk, mely feltételek szerint együttesen részt venni akár a gyártás, akár a járművek felhasználása tekintetében. A pályázathoz önrészt nem tudunk biztosítani.

Szíves érdeklődését a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen várjuk.

 


 

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS!

PKSZ 5. pályázat – Találd ki a munkahelyed!

A Pannon Korona Szövetkezet – a nemzeti önellátás megteremtését elősegítve – pályázatokat hirdet egy magyar fejlesztésű környezetbarát járműcsalád elterjedésének elősegítésére.

Jelen pályázat azt célozza, hogy az új járművek adta lehetőségekre alapozva új szolgáltatásokat, felhasználási módokat találjunk ki.

A pályázat alapkérdése tehát: Milyen tevékenységre használnád a járművet, amely eddig gépjárművel vagy kerékpárral nem volt gazdaságos, vagy nem volt lehetséges?

A járműcsalád tulajdonságai:

 • Elektromos hajtású háromkerekű járműveink mozgása pedállal is segíthető, ezért olcsó és takarékos közlekedési- és szállítóeszközök.
 • A KRESZ szerint kerékpárként vehetnek részt a forgalomban.
 • Burkolatuk az utazót az esőtől-széltől védik. Négy évszakos járművek.
 • Személyszállító kivitele gyermek utánfutóval kiegészítve elszállítja az egész családot. Ennek 50 literesnél nagyobb, zárható, esővédett csomagtartója van.
 • Teherszállítóként nyitott platós és zárt kocsiszekrényes változatban is készül, a helyi kisteherszállítás igényeinek megfelelően.
 • Mindegyik kivitelben vontathatnak könnyű utánfutót.

A legígéretesebb ötlet/ek beküldőjének/beküldőinek Szövetkezetünk meghatározott időtartamra átadja a kiválasztott járművet, hogy megvalósíthassa elképzelését.

Anyagi lehetőségeink alakulásától függ, hogy hány pályázatot tudunk támogatni.

A pályázat formája kötetlen, azt írásban a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre kérjük.

Pannon Korona Szövetkezet


Bejelentkezés


Termékkategóriák

Kosár
A kosara jelenleg üres.

Keresés

"Élni fog a nemzet, amely összetart!" (Arany J.)

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa1
mod_vvisit_counterTegnap69
mod_vvisit_counterEzen a héten102
mod_vvisit_counterMúlt héten370
mod_vvisit_counterEbben a hónapban1175
mod_vvisit_counterMúlt hónapban1104
mod_vvisit_counterÖsszesen254931

Látogatók: 2 vendég online